Letecká válka nad Československem
10. Září 2010, 20:33 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Domů   Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat  

Mohlo by Vás zajímat: Kde všude udeřili hloubkaři v českých zemích? Sledujte blog na http://hloubkari.bloguje.cz
Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Nevylietané palivo  (Přečteno 647 krát)
Bukso
Plný člen

« kdy: 22. Únor 2010, 21:32 »

Mám iba taký malý dotaz na kolegov:V literatúre som zachytil že anglické bombardéry ktoré boli určené na nálety nad okupovanú Európu a z nejakých nepredvídateľných príčin neodštartovali /počasie...../vypúštali palivo do zeme.Odpísané zo skladových kariet teda muselo sa likvidovať.Neviem čo si mám o tom myslieť-nedostatok paliva pre civilný sektor,prídelový systém,napádané konvoje v severnom Atlantiku...... Co??? Co???
Zaznamenáno

Roman
OKPPT
Mladší člen
**

« Odpověď #1 kdy: 5. Březen 2010, 16:47 »

Teďkom vařím z vody. V případě, že je tohle pravda, napadá mě, že v případě útoku na letiště by se zabránilo při zásahu nádrže bombardéru větším škodám na letadlech okolo. Ono taková plná nádrž se stovkami litrů paliva při výbuchu umí nadělat pěknou paseku.
Zaznamenáno

Petr Plinta
Orlová - Poruba
JirkaB
Starší člen

« Odpověď #2 kdy: 8. Březen 2010, 14:32 »

Mám iba taký malý dotaz na kolegov:V literatúre som zachytil že anglické bombardéry ktoré boli určené na nálety nad okupovanú Európu a z nejakých nepredvídateľných príčin neodštartovali /počasie...../vypúštali palivo do zeme.Odpísané zo skladových kariet teda muselo sa likvidovať.Neviem čo si mám o tom myslieť-nedostatok paliva pre civilný sektor,prídelový systém,napádané konvoje v severnom Atlantiku...... Co??? Co???

Ekologická stránka se v úvahu asi tehdy nebrala, že? Co???
Zaznamenáno
uši
Plný člen

« Odpověď #3 kdy: 8. Březen 2010, 20:54 »

Ekológia bol vtedy neznámy pojem. A okrem toho, kto by sa niečím takým nepodstatným vrámci vojnového úsilia zaoberal. Nanajvýš sa autority zaujímali, aby sa s benzínom nekšeftovalo na čierno-jeho farbenie na zeleno ap.

Uši
Zaznamenáno
Bukso
Plný člen

« Odpověď #4 kdy: 14. Březen 2010, 21:44 »

A keď sme pri tom čiernom obchode v tejto knižke je príhoda /jasne že sa vozili piloti a personál zadara/mechanici urobili v streche spádovú nádrž ,dva ventily -legálné a ilegálné palivo pri cestnej kontrole empíci išli po benzíne tekže rýchlo prepnúť.Policajt sa lakťami oprel o strechu a pýtal sa na aký jazdia -legalny- jasan nevedel  že je na dosah a všetci tŕpnu. Neřeknu nic
Zaznamenáno

Roman
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!