|
plajavm
|
 |
« Odpověď #30 kdy: 14. Prosinec 2009, 15:26 » |
|
K Tuskegee, když vyguglíte TAP, tak zjistíte, že program běží v USA (mimo jednoho městečka, kde padl návrh ohledně památky letce L. S. Custise) dále. Ale o to nejde. Přečetl jsem knížku Největší tajemná spiknutí od Charlotte Greig, str. 130 a násl. Tuskegee Syphillis Experiment. Kde se uvádí o "léčení" černých vojáků na syfilidu. Když zadáte guglu toto, najdete to i na webu. Závěr je na vás.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Filip Vojtášek
|
 |
« Odpověď #31 kdy: 14. Prosinec 2009, 16:32 » |
|
Ale o to nejde. Přečetl jsem knížku Největší tajemná spiknutí od Charlotte Greig, str. 130 a násl. Tuskegee Syphillis Experiment. Kde se uvádí o "léčení" černých vojáků na syfilidu. Když zadáte guglu toto, najdete to i na webu. Závěr je na vás.
Upřímně řečeno, nerozumím, jak to souvisí s naším tématem...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
plajavm
|
 |
« Odpověď #32 kdy: 14. Prosinec 2009, 17:45 » |
|
Ale o to nejde. Přečetl jsem knížku Největší tajemná spiknutí od Charlotte Greig, str. 130 a násl. Tuskegee Syphillis Experiment. Kde se uvádí o "léčení" černých vojáků na syfilidu. Když zadáte guglu toto, najdete to i na webu. Závěr je na vás.
Upřímně řečeno, nerozumím, jak to souvisí s naším tématem... Černí letci byli vycvičeni v Tuskegee, Alabama - Tuskegee Air Program - Tuskegee Airmen. Tamtéž je Tuskegee institute, který prováděl experiment. V knížce je fotka černých pilotů. Tudíž jsem usoudil, že to k sobě patří. viz též http://en.wikipedia.org/wiki/Tuskegee_Airmenhttp://en.wikipedia.org/wiki/Tuskegee_syphilis_experimenthttp://www.infoplease.com/ipa/A0762136.html aj. Ne-li, smazat.
|
|
|
|
« Poslední změna: 14. Prosinec 2009, 21:53 od plajavm »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Filip Vojtášek
|
 |
« Odpověď #33 kdy: 14. Prosinec 2009, 19:35 » |
|
OK, jen jsem chtěl v zárodku zabránit nedorozumění:-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Filip Vojtášek
|
 |
« Odpověď #34 kdy: 17. Prosinec 2009, 22:44 » |
|
Mimochodem, Nagel není Volksbundem evidován!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Filip Vojtášek
|
 |
« Odpověď #35 kdy: 1. Leden 2010, 01:14 » |
|
Jj, k Medlešicím to vychází. Ale od letiště (zastávka Pardubice - závodiště) na trati Pce - Chrudim je snad jen jedno vícekolejné místo, kda vlaky křižují (takže to může vypadat jako stanice) a to je právě tam... Shodou okolností pokud sestřelil Nagela ze šesté hodiny a ne na deflekci, tak i trajektorie letu směřuje více do těchto míst. No máme se o čem bavit  . Dokud se neobjeví důkaz, je třeba stále trvat na Horkách. Prostě nevím o jiném případu v protektorátu toho dne (případ zmíněný Bičíkem neberu v úvahu). Připojuji úryvek z novinové zprávy (Zář, ročník 1974, č. 63, s. 3). Filip
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
jan Vladar
|
 |
« Odpověď #36 kdy: 8. Leden 2010, 22:50 » |
|
Možná jsem nepozorný, ale nevytratilo se z diskuze hlavně, kde havaroval Nagel a jestli byl skutečně sestřelen. Popř. jestli SG 151 ztratila ještě další Fw 190, byl to právě nouzák u Bezděkova? Souhlasí datum s nějakou místní zprávou?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Jiri Sasek
|
 |
« Odpověď #37 kdy: 9. Leden 2010, 10:01 » |
|
Nagel je jediná jistota, jeho letoun havaroval na poli poblíž silnice Dražkovice - St. Jesenčany. Podle pamětníka pilot uhořel a jeho tělo bylo výbuchem roztrháno. O Bezděkovu hovoří pouze pamětníci, tedy bohužel žádný dokument. Škoda, že k haváriím Focke Wulfů na Pardubicku dne 24. 8. 1944 zřejmě neexistují četnická hlášení.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
jan Vladar
|
 |
« Odpověď #38 kdy: 9. Leden 2010, 13:07 » |
|
Zdravím pánové, v těsném okolí Dražkovic registruji z četnických popř policejních hlášení hned několik havárií: 9.6.42 W 34, 27.5.44 Fw 190, 24.6.44 Fw 190, 28.6.44 Ju 87, 7.8.44 Fw 190, 5.12.44 Fw 190 a jednou tolik nouzáků, ale žádný případ z 24.srpna 44.
Opravdu existuje nějaký dokument s havárií u Pardubic 24.8.44?? Teprve pak můžeme diskutovat o možných nárocích 332.FG!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
jan Vladar
|
 |
« Odpověď #39 kdy: 9. Leden 2010, 13:12 » |
|
pardon, na případ 27.5.44 jsem se tu již ptal, samozřejmě Ju 87 ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Jiri Sasek
|
 |
« Odpověď #40 kdy: 9. Leden 2010, 19:51 » |
|
Asi jen Namentliche Verlustmeldung pro III./SG 151. Že Nagel dopadl právě na pole u silnice z Dražkovic do St. Jesenčan soudím podle toho, že ten pamětník uvedl, že Fw 190 byl sestřelen z výšky útočící americkou stíhačkou.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Filip Vojtášek
|
 |
« Odpověď #41 kdy: 16. Únor 2010, 14:18 » |
|
Dobrý den,
připojuji několik statických obrázků z inkriminované epizody. Fakt, že lehký flak byl aktivní i po náletu, tvůrci zřejmě pro popis toho souboje považují za klíčový. Zdroj: History Channel/Česká televize
Filip
|
|
|
|
« Poslední změna: 17. Únor 2010, 19:56 od admin »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|