|
Filip Vojtášek
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 13. Květen 2009, 15:01 » |
|
Zdaleka to není poprvé, co se se setkávám s tím, že pamětník říká, že ostatní piloti se snažili přistát a zachránit kolegu...
Filip
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Filip Vojtášek
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 5. Březen 2010, 12:48 » |
|
Pánové, údajně McLoughlinův padák je k vidění na výstavě Škaredá středa.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
LaS
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 6. Březen 2010, 07:36 » |
|
Na jmenovce je vidět jméno Gloughlin.
Svoboda
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Filip Vojtášek
|
 |
« Odpověď #18 kdy: 6. Březen 2010, 17:24 » |
|
Na jmenovce je vidět jméno Gloughlin. Svoboda
To rozhodně nepopírám, ve svém blogu (a na to jsem tady zapomněl) cituji popisek, který jednoznačně identifikuje letce, kterému padák patřil. Mohl přicházet v úvahu jiný letec s podobným jménem? Filip
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
jan Vladar
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 6. Březen 2010, 18:24 » |
|
Dobrý den, jsem rád, že se na tomto foru opět objevila zajímavá diskuze. 2./Lt. Edward J.McLOUGHLIN vyskočil na padáku tj. bylo by zajímavé zjistit co obsahuje vystavený exponát. Jméno je napsáno někde přímo na tom padáku??
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Jiri Sasek
|
 |
« Odpověď #20 kdy: 6. Březen 2010, 18:51 » |
|
Dnes jsem tam byl a přímo na padáku je ručně napsáno McGloughlin, přičemž jasně vidět je Gloughlin a podstatně hůře Mc. Myslel jsem, že šlo o nouzové přistání, protože padák je tak pěkně zabalený, že mě přišel nepoužitý...
Zaujali mě ty dva velké kusy z B-17. Je někomu známé, k jaké havárii se váží? Bylo tam pouze "z havarované B-17".
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Jaroslav Jonáš
|
 |
« Odpověď #21 kdy: 7. Březen 2010, 08:04 » |
|
2./Lt. Edward J.McLOUGHLIN vyskočil na padáku tj. bylo by zajímavé zjistit co obsahuje vystavený exponát.
Zdravím, tak toto by mě taky zajímalo zda si dal někdo práci s balením nebo zda je pouze něčím vycpaný. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Filip Vojtášek
|
 |
« Odpověď #22 kdy: 8. Březen 2010, 13:56 » |
|
2./Lt. Edward J.McLOUGHLIN vyskočil na padáku tj. bylo by zajímavé zjistit co obsahuje vystavený exponát.
Zdravím, tak toto by mě taky zajímalo zda si dal někdo práci s balením nebo zda je pouze něčím vycpaný.  To je přesně to, co mě vrtá hlavou. Pokud uvnitř padák skutečně je, pak McLoughlin pravděpodobně nouzově přistál (a padák nepoužil). Filip
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
LaS
|
 |
« Odpověď #23 kdy: 8. Březen 2010, 19:45 » |
|
zdravím,
tak se běžte někdo podívat na výstavu a zeptat se jestli je možné se opatrně podívat dovnitř,nic jiného mě nenapadá a spekulacím bude konec a nebude vás to vrtat v hlavě.
Lukáš Svoboda
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Jiri Sasek
|
 |
« Odpověď #24 kdy: 8. Březen 2010, 20:31 » |
|
Když jsem tam byl, tak tam byla jedna ženská, která vybírala vstupné a chovala se dost nepříjemně a komisně, takže na něco takové bych se ani neodvážil zeptat. Navíc padák je pod sklem.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
LaS
|
 |
« Odpověď #25 kdy: 8. Březen 2010, 20:47 » |
|
Když jsem tam byl, tak tam byla jedna ženská, která vybírala vstupné a chovala se dost nepříjemně a komisně, takže na něco takové bych se ani neodvážil zeptat. Navíc padák je pod sklem.
tak to chce květinu a šibalský úsměv a jestli je staršího ročníku,tak menší present v podobě menší bonboniéry a každé ženské srdce pookřehne,ale dost srandy, teď vážně,tak se zeptat která osoba pořádá výstavu a kdo padák zapůjčil a pak se zkontaktovat přímo z danou osobou,myslím si,že pokud chcete aby vyšla pravda najevo,tak to nebude problém.Já osobně to mám 250km,takže nemůžu jít osobně. Lukáš Svoboda
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Filip Vojtášek
|
 |
« Odpověď #26 kdy: 9. Březen 2010, 07:49 » |
|
Pánové, zkusím ještě štěstí u pana Uhlíře, který je autorem scénáře výstavy. Pan Rajlich potvrdil to, co je možné si přečíst v popisku. Jméno na brašně od padáku je skutečně zkomoleno, je tedy zjevné, že bylo dopsáno dodatečně. Mimochodem, bývalo obvyklé u amerického letectva uvádět u padáku jméno "majitele"?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
jan Vladar
|
 |
« Odpověď #27 kdy: 9. Březen 2010, 10:02 » |
|
Nojo, ale McLoughlin fakt vyskočil, aspoň to potvrzuje místní kronika, četnická kniha a četnické hlášení. Fakt záhada, co je v tom pytli! Popiska se jménem může být původní (viz. Hoescherův podpis na pouzdru pistole), ale žeby poplet vlastní příjmení? Nevyfotil jste někdo v detailu ten nápis?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Filip Vojtášek